Bu prodüksiyon deneyimli oyuncuların yer aldığı özel bir çalışma kapsamındaki “Body Acting Performers” ekibinin kuruluş aşaması olarak planlanmıştır.

  • Kostüm ve Makyaj Tasarımı: Monique Masius
  • Saç Tasarımı: Oğulcan Şeren
  • Oyuncular: Zeynep Nutku, Melike Çerçioğlu Bilgiç, Başak Fındıkçıoğlu, Vahap Polat, Sevgi Girgin, Pınar Genç
  • Yapım Koordinatörü: Melike Çerçioğlu Bilgiç
  • Asistan: Hüseyin Ermiş

KAFAMIN İÇİNDEKİ SESLER – TEK PERDE FİZİKSEL TİYATRO / 55 DAKİKA / +15 YAŞ

Hayatta bir hedefinin olması güzel bir şeydir. Bu hedef seni tanımlar, hayatına yön verir ve seni motive eder. Ancak hedefimize karşı duyduğumuz ilgi, yaptığımız işe bağlılığımızı ve alacağımız kararları daha zor hale getirir.

Büyük hedefler ve kararlar korku ve iç çatışmayı beraberinde getirir. “Nasıl bir karar vermeliyim?” “Ya başaramazsam?” “Ya benden daha iyi biri ortaya çıkarsa?” “Yeteri kadar iyi değilim!” Bu sesler toplumun kuralları tarafından ortaya çıkan herkesi memnun etme ihtiyacındandır.

Sağlıklı düşünecek olursak yaşadığımız çatışma seçenekler arasında değil kafamızın içindeki seslerin çatışmasıdır.

Bu sesleri duymak bir delilik belirtisi değil sadece bir uyanıştır. Kendinizi ve hayatınızı önemseyen seslere kulak vermelisiniz. Asıl önemli olan bu seslerdir.

Ayırt edilmesi gereken 3 farklı ses vardır: Korkunun sesi, Mantığın sesi, Sezgilerin sesi.

Bu fiziksel tiyatro performansında bir insanın fiziksel durumunda iç seslerinin çatışmasını göreceğiz.

Performansta 6 farklı monolog, arzular ve gerçekler arasındaki sevgi ve nefret ilişkisini işliyor. Korku, nefret ve mantık sesleri beden yoluyla çeşitli formlarda uç noktalara kadar sergileniyor.

Bu Sesler kendimizi ne şekilde tanımladığımızı ve kendimizi nasıl gösterdiğimizi mi belirlemeli? Ya da dünyaya nasıl gözükmek istediğimizi, nasıl algılanmak istediğimizi özgürce anlatmamıza yardımcı mı olmalı?

Sakın kafanız karışmasın, beni tanımıyorsunuz. Benimle ilgili bildikleriniz, hayatımla ilgili size göstermeyi seçtiklerimle sınırlı.

*Bu performans, oyunun gösterimi tarihine 2 gün kala başlayan pandemi nedeniyle iptal edilmiştir.