Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Atölyesi
EĞİTMEN
Çocuklar için yaratıcı drama eğitimleri, çocuğun kişisel gelişimini doğrudan etkileyen; çocukların bilişsel, devinişsel ve duyuşsal becerilerini geliştirmek için “yaparak”, “yaşayarak” öğrenme çalışmalarıdır. Yaratıcılıklarını geliştirecek doğaçlama temeline dayanan çalışmalardır. Yaratıcı Drama eğitimi süreci boyunca öğrencilerin bedensel ve zihinsel; problem çözme, empati, sözel/sözsüz ifade becerilerini geliştirecek çalışmalar yapılmaktadır.
“Yaratıcı Drama Eğitimi” derslerimiz Cumartesi günleri Alsancak Tiyatrohane’de gerçekleşmektedir. Kayıt ve randevu için arayınız. Yaş grupları için aşağıdaki listeye bakabilirsiniz. Ücretsiz deneme dersi ile ilgili bizimle iletişime geçerek başvuru formuna erişebilirsiniz.
- 5 – 6 YAŞ: 13:00 – 14:00
- Doğum Yılı: 2018-2019
- 7 – 10 YAŞ: 11:30 – 12:30
- Doğum Yılı: 2014-2015-2016-2017
- 11 – 14 YAŞ: 10:00 – 11:15
- Doğum Yılı: 2010-2011-2012-2013
Atölye Kazanımları
- Özgüven
- Empati
- Problem çözme
- Kendini ifade edebilme
- Karar verme
- Yaratıcılık
- Estetik
- Hayal gücü/imgelem kullanma
- Duygularının farkına varma
- Duygularını ifade etme
- Sözlü-sözsüz ifade becerilerini geliştirme
İlgili Yazılar
Çocuklar İçin Yolculuk Oyunları
Tatilin en zorlu ve sıkıcı bölümü yolculuk olabilir. Özellikle dönüş! Tatilin bitme hüznü, yorgunluğu, trafik… Bitmez o yol! Yol boyunca oyalanmak biz büyükleri bile zorlarken, çocuklar ne yapsın? OYUN OYNASIN! Yol boyunca oynayabileceğiniz oyunlar, konuşabileceğiniz konular daha keyifli bir seyahat…
Çocuklar ve Örgü
Tatil süreçlerimi genellikle örgü örerek geçiriyordum. Pandemi ile birlikte bunu daha sık yapmaya başladım. Bir filmi izlerken, bir podcast dinlerken bir taraftan örgü örmek beni zinde tutuyor. Diğer türlü dikkatim daha çabuk dağılıyor, hatta bazen uyuyorum. Konu örgü olup örnekler,…
Evde Oyun
Şimdilerde sokakta oynamak diye bir şey kalmayınca öğretmenler oyunlar öğretip, kontrollü oyun ortamları yaratmak zorunda kaldı. Sokaklardan atölyelere taşındı oyunlar. Bu da oyunların tarzını da bir nebze etkilemiş oldu. Tabi ki değişen dünya koşulları ve gelecek nesilden beklenen davranış biçimleri…
Çocuk ve Hitabet
Birçok Kez Duyduğum Bir Cümle: “Ben Topluluk Önünde Konuşamam.” Tuhaf değil tabi ki ama bu cümleyi en çok da öğretmenlerin kurması ilginç geliyor. Bu duyguyu ben de yaşadım, yaşıyorum. Acaba haftada 30 saat bir topluluk önünde bir şeyler anlatan insanlar…
Okullar Açıldı, Sorunlar Başladı
Okulların başlangıç tarihi yaklaştıkça sosyal medyada okula başlama, okul başarısı vs. konularında yazılar da dolaşmaya başladı. Birbirlerinin tezini çürüten bu yazılar kafa karıştırıcı olabiliyor. Yazılarla kalsa yine iyi. Arkadaşlarınız, öğretmenler, televizyon programları… Her kafadan bir ses, bir çözüm. Size yardımcı olmaya…