Genç Oyunculuk Atölyesi

Travma Bilgili Yaklaşım ile Oyunculuk ve Doğaçlama

ATÖLYE KODU
203
AŞAMA
Keşif + Derinleşme
SIKLIK
Haftada 1 Gün, 3 Saat
GÜN – SAAT
Cumartesi 17:00

12. sezonumuzda, “Travma Bilgili Yetişkin Oyunculuk Atölyesi” kayıtları başladı!
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek için özel eğitimler alarak oluşturduğumuz bu müfredatla; sinir sistemi, rıza – onay ve güvenlik uygulamaları gibi konulara odağa alarak çalışmalarınızın verimini arttırıyoruz.

Genç Oyunculuk Atölyesi 28 Eylül 2024 tarihinde saat 17.00’de Dr. Zeynep Nutku ve Umut Özan liderliğinde, ilk derslerini yapacaklardır. Atölyenin kontenjanı 16 kişi ile sınırlıdır.

Atölye liderleri, etik uygulamaları da eğitim müfredatına aktararak katılımcılarının fiziksel, duygusal ve ruhsal bütünlüğüne saygıyı odağa alan yeni bir yöntemle çalışmaktadır!

Atölyemize sadece lise çağında olan katılımcılar kabul edilecektir. 

Atölyemiz 8 ay boyunca toplamda 32 hafta sürmektedir.

Oyunculuk ve doğaçlama atölyelerimiz haftada 1 gündür. Toplam ders saati ise 8 ay sonunda 128 saat olmaktadır.

Programlarda 2 ayrı eğitmen “doğaçlama” ve “oyunculuk” olarak 2 ayrı derste eşlik ediyor.

Atölye sonrasında size sunulan belgeler ve gerçekleştirebileceğiniz sahne çalışmaları vb. sorularınız için bizleri arayarak bilgi alabilirsiniz.

Atölye içeriğinde Konstantin Stanislavski’ nin Metod Oyunculuğu temel alınarak, yine Stanislavski’nin uzantıları olan Sanford Meisner,  Michael Chekhov, Eric Morris gibi metodistlerin oyunculuk egzersizlerinden yararlanılmıştır. Nefes ve ses çalışmaları kapsamında Kristin Linklater, Patsy Rodenburg egzersizlerinden yardım alınmaktadır.
Doğaçlama ve dans-hareket dersleri kapsamındaki çalışmalarda müfredatımız aşağıdaki metodistlerin çalışmalarından faydalanarak planlanmıştır:

Rudolf von Laban, Irmgard Bartenieff, Moshé Feldenkrais, Jerzy Grotowski,  Vsevolod Meyerhold,  Jacques Lecoq, Augusto Boal

*Yukarıda belirtilen ve müfredat kapsamında faydalanan metodların her biri eğitimi yıllarca süren ve ustalık gerektiren çalışmalardır. Atölyelerde metodların sadece ilgili kısımları müfredata dahil edilmiştir. Liderler daha önce bu metodların uzmanları eşliğinde deneyimledikleri çalışmaları uygulamaktadır. Eğitim deneyimlerinden yola çıkarak yenilikçi egzersizler planlamışlardır.

🎯Oyunculuk Atölyesi müfredatı içerisindeki bazı kazanım, başlık ve çalışmalar:

  • Farkındalık, özgüven, kendini tanıma ve tanıtma egzersizleri
  • Ekip olma, grup içinde enerji dengeleme, sözlü ve sözsüz iletişim
  • Doğaçlama, mimik, diksiyon, fonetik, ses, nefes, ve farklı oyunculuk metod uygulamaları
  • Tiyatro metinlerinden tirad çalışmaları

Atölyemizi tamamlayanlar isterlerse kendi ilgi alanlarına göre Genç Tiyatro Deneme Topluluğu [301GT] ya da Genç Doğaçlama Deneme Topluluğu [301GD] ile profesyonel bir anlayışla pratik yapma fırsatı yakalayarak çalışmalarına devam edebilirler.

Atölyemiz bir Keşif ve Derinleşme aşaması atölyesidir. Bu aşamayı tamamlayan katılımcılarımız Gelişme aşaması atölyelerine katılmaya hak kazanırlar.

İlgili Yazılar

Oyunculukta Travma Bilgili Yaklaşım Nedir?
Hane’den

Oyunculukta Travma Bilgili Yaklaşım Nedir?

Tiyatrohane olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2019 yılından beri üzerinde çalıştığımız “Oyunculukta Travma Bilgili Yaklaşım” uygulamalarının 2022 yılı itibariyle müfredat içeriğimize dahil edildiğini duyurmaktan gurur duyuyoruz! Neden Travma Bilgili Oyunculuk Atölyesi? Oyunculuk Atölyesi kapsamında stüdyolarımızda pek çok duygusal ve fiziksel…

Atölye Kazanımları
Hane’den

Atölye Kazanımları

Bu kazanım listesi, Tiyatrohane bünyesinde açtığımız, yetişkinler ve gençler için gerçekleştirilen, “Oyunculuk + Doğaçlama” atölyesine katıldığınızda edinebileceğiniz potansiyel faydaları ve geliştirebileceğiniz becerileri özetlemektedir. Her katılımcının bireysel deneyimi ve gelişimi farklı olabileceğinden, burada belirtilen kazanımlar kişisel çaba ve katılım düzeyine bağlı…